Gyakran Ismételt Kérdések

Hol van a Bozsity Bt. telephelye?

Cégünk telephelye Üllésen van, ami Csongrád megyében, Szegedtől kb. 26 km-re található.

Pontos cím: 6794 Üllés, Dózsa György u. 9/a.

GPS koordináták: 46.336958, 19.856747

 

Mit tartalmaz egy generálkivitelezés?
- Épületbontás
- Gépi földmunka
- Kőműves munkák
- Ácsmunka, tetőfedés, bádogozás
- Vízszigetelés
- Hangszigetelés
- Hőszigetelés
- Épületgépészet
- Villanyszerelés
- Burkoló munkák
- Festő munkák
- Térburkolás

Mi a különbség a szerkezetkész és kulcsrakész épület között?

A szerkezetkész épületbe a főfalak, a födémek, a nyílásáthidalók és a komplett tető tartozik bele. Emelt szintű szerkezetkész állapotról beszélünk, amikor a válaszfalazás, a vakolás, a nyílászárók beépítése, az aljzatkészítés és a gépészet alapcsövezése is megtörténik.

A kulcsrakész kifejezés azt jelenti, hogy az épületgépészeti, villanyszerelési és burkoló munkák, valamint a festés is elkészülnek.

 

Fa vagy műanyag ablakot/ajtót vásároljak?

Minden házépítés és felújítás során felmerül ez a csak látszólag egyszerű kérdés, hisz mindkettő kivitelnek van előnye és hátránya. A műanyag nyílászárók könnyebben tisztíthatók, a fa nyílászárók esetében viszont nagyobb a szín- és formaválaszték, egyedibb megjelenés érhető el. A mai technológia révén mindkét típus kiváló víz-, hő- és hangszigetelési tulajdonságokkal rendelkezik.

Döntéshez fontos szempont egyrészt, hogy milyen igényeink vannak. Másik szempont, hogy mekkora az az összeg, amit áldozni akarunk vagy tudunk a nyílászárókra. A közel azonos tulajdonságokkal, paraméterekkel rendelkező fa- és műanyagablak ára között ugyanis jelentős különbség lehet. A fából készült ablakok akár 30-40%-kal drágábbak lehetnek. Ha tanácstalan, kérje munkatársunk segítségét.


Az építkezés mely szakaszában építtessem be az új nyílászárókat?

Új építésnél: amikor a falvakolás és aljzatbetonozás elkészült

Felújítás esetében: a régi nyílászárók kibontása, a káva bejavítása után következhet az új nyílászárók beépítése

 

A helyszíni felmérésnek van-e költsége?

A helyszíni felmérés díja nálunk 5000 Ft, mely összeg megrendelés esetén jóváírásra kerül a végösszegből.


Mit jelent a jobbos/balos nyitási irány?

Álljunk szembe az ajtó vagy ablak (lehet létező vagy elképzelt) azon oldalával, ahol látszik a zsanér, ez tulajdonképpen a nyitási irány oldala. Ha a zsanér a bal oldalon van, akkor az ablak/ajtó „balos”, ha a zsanér a jobb oldalon van, akkor a nyílászáró „jobbos”. Ilyen egyszerű.

 

Mi az „U” érték?

Az „U” érték az ablakfelületek, épületszerkezetek hőátbocsátási képességére utal, amit a W/m2K mértékegységgel szokták meghatározni. Ez a szám azt mutatja meg, hogy egy négyzetméternyi felületen adott idő alatt mekkora hőmennyiség képes áthaladni. Értelemszerűen ez a szám minél kisebb, annál jobb a hőszigetelő képesség. A régi, gumitömítés nélküli ablakoknál ez az érték 3 W/m2K, míg a korszerű ablakoké 1,1 W/m2K körüli vagy annál kisebb.